Turite seną transporto priemonę, kurią norite pakeisti nauja ar kiek saugesne? Paskola automobiliui įsigyti siūloma netgi internetu! Kreditai įvairių automobilių įsigijimui siūlomi ypač žemomis palūkanomis, o laikui bėgant – jos dar labiau mažėja. Galvojantiems apie skolinimąsi transporto priemonės pirkimui, patartina atkreipti dėmesį į žemiau nurodytą informaciją.

Paskola automobiliui įsigyti siūloma daugelyje vietų, bet ne visur skolintis yra naudinga

Paskola automobiliuiOpi problema yra tai, kad nemaža dalis lietuvių skolinasi neapgalvotai. Dažnai jiems norisi gauti pinigus kuo skubiau, tačiau nepaisoma informacijos apie būsimas palūkanas. Tai labai dažnai sukelia problemų vykdant įsipareigojimus.

Imant paskolą transporto priemonės įsigijimui, klientui siūloma nuodugniai analizuoti paskolos sutartyje nurodytas sąlygas. Jose pabrėžiama kaip viskas vyksta ir kokią pinigų sumą teks grąžinti. Sutartyje nurodomos tiek palūkanos, tiek delspinigiai, tiek ir kiti niuansai.

Neverta imti tokios paskolos, kurią grąžinti būtų per daug sudėtinga. Finansų ekspertai nurodo, kad nereikėtų rizikuoti skolinantis maksimaliai. Trumpai tariant, jeigu jums reikalinga konkreti suma, tai skolinkitės tik tokią, kuri iš tiesų reikalinga. Dažnai susigundoma didesnėmis sumomis, kai skaičiuoklė pateikia geresnius rezultatus nei tikėtasi. Nesusigundykite tuo.

Turite suprasti, kad kuo didesnis paskolos dydis, tuo didesnes kredito įmokas privalėsite mokėti. Paskola automobiliui įsigyti turi būti imama atsižvelgiant į palūkanų dydį ir bendrą vartojimo kredito kainos metinę normą. Ši informacija padės suprasti kiek pinigų teks sumokėti perkant automobilį naudojantis kreditoriaus paskolintais pinigais.

Imant paskolą automobiliui, nevenkite dairytis į kitus pasiūlymus. Kartais kredito bendrovės nustato individualias sąlygas. Pavyzdžiui, radus kažkokią finansų įstaigą, kurioje paskola automobiliui įsigyti siūloma vienomis palūkanomis, galite ieškoti geresnio pasiūlymo. Tiesiog kreipkitės kitur ir pasiteiraukite ar įmanoma gauti mažesnes palūkanas.

Kartais kai kurios kreditų bendrovės nuleidžia palūkanas nepaisant to, kad standartinis pasiūlymas yra su didesnėmis palūkanomis. Juk ir užsiimant reklamine kampanija, kreditoriai neretai siūlo mažesnes palūkanas paskambinus atsitiktiniams potencialiems klientams. Pasidomėkite tuo atidžiau.

Verta atminti, kad paskola automobiliui įsigyti dažniausiai siūloma pagal specializuotus reikalavimus. Tai reiškia, kad skolinantis transporto priemonės įsigijimui, nevalia tų pinigų panaudoti kitiems pirkiniams. Tai gali pridaryti šiokių tokių bėdų.